CuSePro
Els cursets de selecció professional (1931-1936)
Els cursets de selecció professional (1931-1936) és un estudi interdisciplinari, des d’una perspectiva de gènere, de la formació de mestres durant la Segona República.
La investigació es realitzarà sobre la base de l’estudi corporatiu d’uns manuscrits, coneguts o per conèixer, que seran estudiats tenint en compte factors socials de gènere, classe, etnicitat, diversitat funcional, etc.
Objectius generals:
Una de les nostres finalitats principals és portar a terme una investigació remarcable en la història, pràcticament inexplorada, sobre els i les mestres de la Segona República.
També ens proposem transformar aquest estudi en una experiència museística i en material didàctic que, inspirat en el moment històric d’efervescent innovació educativa, fomenti l’esperit crític, inclusiu i compromès dels joves alumnes del s. XXI.
Objectius sota el marc del Subprograma Estatal de Generació de Coneixement:
Busquem liderar i fomentar el desenvolupament d’una línia d’investigació inèdita en el Camp de la Història de l’Educació, a més a més, volem promoure la transferència de coneixement científic aconseguit oferint un projecte de qualitat, rigor acadèmic i pioner que ajudarà a crear una xarxa d’investigació científica a escala estatal en l’àmbit de la Història de l’Educació conjuntament amb l’àrea de la Didàctica i l’Organització Escolar (DOE).
L’equip de CuSePro està format per investigadors de diferents universitats estatals. Les províncies que participen en el projecte de Els cursets de selecció professional (1931-1936) són: Lleida, La Rioja, Guipúscoa, Valladolid, Madrid, Càceres, Sevilla, València i Castelló.